Mi az, hogy esküvőn rajzolás?

Mi az, hogy esküvőn rajzolás?

„Egy forró, augusztusi napon, épp a barátaink esküvőjén ücsörögtünk a padon amikor…”, valahogy így indult minden.

Ez a sztori ugyan jó pár évvel ezelőtt történt, de enélkül az lakodalom nélkül talán soha nem kezdek el ezen gondolkozni, hogy érdemes lenne esküvőkön rajzolnom.

A bemutatkozó oldalamon olvashattad, hogy egy nyarat végigrajzoltam a Balatonon.

Nagyon sokat emlegetem, gondolok arra az időszakra és nagyon vágytam rá, hogy egy napon valami különleges módon művelhessem ezt a fajta firkálást, mert tényleg nagyon imádok embereket rajzolni.

Hogyan jött az ötlet?

A barátaink az esküvő napján tartották a kreatív fotózást, ami egy órányira volt a lagzi helyszínétől, ráadásul el is húzódott…ennek eredményeként ők eltűntek, mi pedig ott maradtunk.

Félreértés ne essék, remek lakodalom volt. Hatalmasat mulattunk, csupán volt egy hosszabb része a napnak, amit másképpen is eltölthettünk* volna. De különben nem minden násznép igényli a koordinációt, vagy a szórakoztatást. Ezt nektek kell tudni.

*ez annyit jelent, hogy a déli nap melege és a csuda pálinkák, hát hogy is írjam…garantálhatták volna az instant napszúrást…ezért volt időm mindent kitalálni…:)

De amennyiben lehetőségetek van esküvőszervezőt és/vagy ceremóniamestert fogadni, mindenképp érdemes keresni egyet…vagy kettőt 🙂

csupán 3 szék és némi fény

Mi az az esküvőn rajzolás?

Biztosan láttál már a balatoni kikötők valamelyikénél vagy Barcelona terein karikatúrázó/rajzoló művészeket. Ez is pont így néz ki, csak a végén nem leszel ‘nagyorrú’ és veled szemben sem egy pacák ül majd:)

Ez nem karikatúra, hanem meseportré

A karikatúrával ellentétben – amelynek célja, hogy kidomborítson vélt vagy valós ‘hibákat’ – én inkább meseportrékat készítek. A hibáinkkal mindannyian tisztában vagyunk, illetve nem kell hozzá különösebb szakértelem, hogy ezeket valaki észrevegye.

Sokkal nagyobb kihívásnak találom, hogy csupán perceim vannak meglátni és kihozni belőled azt a valakit, akit csak én láthatok. A végeredmény pedig olyan, mintha épp most léptél volna ki egy rajzfilmből.

Köszönőajándék

Számtalan variáció létezik köszönőajándékra, vannak jópofa és kevésbé esztétikus ötletek is, ráadásul nem mindenki szereti ezeket később az otthonában, de ha már mindenképp ragaszkodsz hozzá, miért ne lehetne valami olyasmi, ami igazán ámulatba ejtheti a vendégeiteket és szívesen nézegetik majd?

A helyszínen készült gyorsrajzok remek kikapcsolódást jelentenek a násznépnek és nem utolsó sorban örök emléket rólatok, és az esküvőtök napjáról.

Az apróbb létszámú lakodalmak esetében az esküvőnrajzolás simán kiválthatja a köszönőajándékot.

Mennyi idő alatt készül el? Mi történik?

Sokan megijednek a portré kifejezés hallatán, hogy ez biztosan valami hosszú ideig tartó üldögélést jelenthet, és mindezt mozdulatlanul…egy lagziban. De szó sincs ilyesmiről.

Amíg rajzolok, a vendégeiteknek nem szükséges szobor módjára ülniük. Élvezhetik a zenét, beszélgethetnek egymással, de akár velem is, ha szeretnének.

Egy karakter elkészítése 6-10 percet vesz igénybe.

Mivel általában egyszerre ketten kerülnek egy képre ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy 15-20 percenként váltják egymást a vendégek (természetesen fel vagyok készülve szóló potrékra és 4-5 fős gyerekes családokra is:)

Sajnálatos(?) módon nem tudom felvenni a versenyt a különböző kütyükkel (mint például selfieboxok), vannak korlátaim. Könnyen lehet – és általában így is van -, hogy nem fogok tudni mindenkiről képet készíteni.

Próbálj úgy tekinteni erre a helyszínen rajzolásra, mint egy felejthetetlen élményre és lehetőségre a vendégeitek számára.

A rajzolásban az a jó, hogy nem csupán annak izgalmas, akiről a kép készül, hanem az is remekül szórakozik, aki csak nézi, miként készül el egy meseportré „pillanatok alatt”.

 

SZÜKSÉGED VAN MÉG VALAMIRE?

Csupán 3 székre és némi fényre 🙂

(a fényt én viszem, amely egy hordozható külső akksiról működik. Jó mi? 🙂

MIRE? MEKKORÁBAN? MIVEL?

  • Kraft papírra rajzolok
  • Meghatározott méretekben: A5 és A6
  • Grafitot és fekete-fehér filceket használok
  • Borítékban adom át a gyorsrajzokat 🙂

Kata és Gábor sümegi esküvője

Kata és Gábor sümegi esküvője

Mindenki otthonosabban és magabiztosabban mozog olyan közegben, amelyet ismer.

De mi van olyankor, amikor nincs támpont. Ilyenkor szerencsés módon mindig van valaki, aki segít és bízik benned. Hála Emesének mindig tudom, hogy jó emberekkel találkozom majd és nincs mitől tartanom.

Már említettem Anna & Viktor esküvője kapcsán, hogy ugyanarra a dátumra két pár is jelentkezett.

Nos 🙂 ők a másik páros: Kata és Gábor. Az ő esküvőjük összefoglalóját olvashatjátok.

A párok jellemzően vagy az egyik, vagy a másik szolgáltatásomat veszik igénybe. Van akinek csak grafikára van szüksége: nászajándékhoz, köszönőajándékhoz vagy a vendégkönyvhöz, míg mások ‘csak’ az esküvőn rajzolást kérik. Ők viszont úgy gondolták, érdemes lenne valami egyedi módon ötvözni a kettőt: így tettünk ebből is egy kicsit, meg abból is.

Elkészítehettem számukra a köszönőajándékhoz szükséges grafikát, és részt is vehettem a mesés lakodalmukon.

#köszönőajándék #hűtőmágnes

Katával az esküvő napjáig nem találkoztam, csupán e-maileken és telefonon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Összecsiszolódásképp azt kérték, hogy készítsek kettejükről egy meseportrét, hogy hűtőmágnes formájában átadhassák vendégeinek a nagy napon.

Az esküvőt szervezte MSE Weddings

A csodás pillantok megörökítése Csaba és Bea munkáját dícsérik MOLNAR STUDIO,

Hogy minden flottul menjen Szabó Zoltán CM volt a felelős,

A finomságokat ARTIS Csokoládéműhelynek köszönhettük

A hangulatért, zenéért a MAGICAL EVENTS kezeskedett,

Az esküvő helyszíne a TERAZZA bistro-bar volt,

A hűtőmágneseket a RITTER NYOMDA készített el.

Akkor még nem tudtam, de épp akkor fejeztem be egy kisállatos családi portrét és odaírtam a Katának küldött e-mail végére, hogy „amennyiben vagy kiskedvencetek – és szeretnétek – szívesen megrajzolom őket is”. A ‘kiskedvenc’ alatt ők két malamutot értettek… 🙂 Ginnyt és Artúrt.

A tervezés során figyelembe kellett vennem, olyan fontos szempontokat is, mint a hűtőmágnes mérete (90×60 mm) és hogy elég részletgazdag témáról van szó.

#a nagy nap #esküvőnrajzolás

 

Mikor megérkeztem a helyszínre, akkor szembesültem vele, hogy nekem itt még bizony másznom kell… ám amikor felértem a hegy tetejére, megpillantottam Katát, akit épp a tesója, Dóri csinosítgatott. Annyira gyönyörű volt. Ahogyan a peremen állt, a szikrázó napsütésben, abban a hatalmas fehér szoknyában…

Ismét megbizonyosodhattam afelől, hogy mennyire más emberek vagyunk a hétköznapokban, a fényképek alapján, és mennyire sziporkázóak például az esküvő napján 🙂

Ha tehetném, ma már másképp rajzolnám le őket. Egyszerűen kell, hogy találkozzunk a másikkal ahhoz, hogy utána egy képre pillantva is ‘ugyanúgy’ magunk előtt lássuk azt a valakit.

Ezért szeretem jobban a helyszínen firkálást:) Mert ha csupán csak 10 percig beszélgetünk egymással, az pont elég, hogy jobban megismerjelek, megnézhesselek és valóban téged rajzolhassalak meg.

Azért nem árt a gyakorlás;) küldj bártan képeket és legjobb tudásom szerint igyekezlek mesehőssé formálni 🙂

kata es gabor eskuvoi meseportre eskuvonrajzolo szollosi anna - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ
Anna & Viktor esküvői vendégkönyve

Anna & Viktor esküvői vendégkönyve

Óriási elismerésnek élem meg, amikor ugyanarra a dátumra több megkeresés is érkezik.

Ám pillanatok alatt fordul át a dolog valami fura szomorúságba, mert tudom, hogy nem lehetek ott mindegyiken és választanom kell.

Sajnos így történt ez most is. De még nem döntöttem el, hogy érdemes-e szomorkodnom miatta vagy sem… 🙂

Eredetileg azért kerestek meg, hogy rajzoljak a násznépnek a nagy napon, azonban egy másik pár gyorsabb volt náluk (erről a lakodalomról ITT olvashattok részletesebben) így az ő esküvőjükhöz nem lehettem ott. Vagy talán mégis?

Van egy szenzációs esküvőszervező, aki olyan kifinomult érzékenységgel tervezi és valósítja meg a párok leghőbb vágyait, hogy az már művészet. Mindenben a párhoz leginkább illő megoldást keresi és nem nyugszik, míg nem a legmagasabb minőségben nyújta azt.

Imádom, róla még később mindenféleképpen írok majd, mert megérdemli.

Emese – ő az esküvőszervező – kapcsolt össze Annával és Viktorral.

ANNAVIKTOR vendegkonyv eskuvonrajzolo szollosi anna 3 - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ

Különleges vendégkönyvet álmodtak meg: ehhez készítettem nekik egy digitális meseportrét, amelyből vászonképet csináltattak, így a vendégeik erre írhatták fel a nevüket és a jó kívánságaikat. Anna szerette volna ha a rajzon az esküvői ruhájukban örökíteném meg őket, így elküldte a ruhapróba során készített képeket, én pedig elkezdtem a firkálást. Néhány apróság kellett még a képre: a csokor, egy fátyol és némi fény és már készen is volt.

Ugyan már, dehogy csak ‘ennyi’:D

Annáék kaptak két tervet mielőtt nekiugrottam volna a kép kidolgozásának, hogy kiválaszthassák a rájuk legjellemzőbbet.

Ezek a skiccek (vázlatok) rendszerint egyáltalán nem tükrözik a végeredményt, csupán ahhoz adnak némi segítséget, hogy könnyebben el tudd képzelni mi hova és mekkorába kerül majd. íme a két terv:

Te ez alapján a kép alapján mit gondolnál?

Vajon el tudnád képzelni, milyen lesz végül a meseportré?

Nem egyszerű a másik fejével gondolkodni, belelátni a gondolataiba, vagy átérezni az elképzeléseit, de kellő nyitottsággal csodálatos dolgok születhetnek. Hatalmas szerencse, hogy Anna és Viktor bíztak bennem és ezek után is úgy gondolták, hogy érdemes kivárni míg elkészülök.

Természetesen minden ellenőrző körben igyekeztem elrejteni Anna menyasszonyi ruháját, hogy Viktorral együtt is megnézhesse a különböző fázisokat, és változtathasson rajta ő is amennyiben szükséges (elvégre ő is rajta van a képen:) Hálás vagyok, amiért ekkora szabadságot kaptam tőlük a kép megalkotásához, és végül csak néhány apróságon kellett változtatnom, hogy tökéletes legyen. Úgy vélem olyan grafikát kaptak kézhez, amelyet elképzeltek, és örömmel tesznek ki majd közös otthonukba.

Esküvőszervezőjük Józsa-Dézsi Emese | MSE Weddings 

Helyszín a varázslatosan szép PiciSzívem (Badacsonyörs)

Mesés fotók Simon Kornél | CLICKBYSIMON

A felvételeket az esküvőről Farkass Ábel készítette| art_of_abel

Ezt a csodás képet az átadás pillanatáról pedig Simon Kornél készítette | CLICKBYSIMON.
Hálásan köszönöm!

Képet készített CLICKBYSIMON
Anna & Viktor esküvői kreatív vendégkönyve használat közben