fbpx

„Egy forró, augusztusi napon, épp a barátaink esküvőjén ücsörögtünk a padon amikor…”, valahogy így indult minden.

Ez a sztori ugyan jó pár évvel ezelőtt történt, de enélkül az lakodalom nélkül talán soha nem kezdek el ezen gondolkozni, hogy érdemes lenne esküvőkön rajzolnom.

A bemutatkozó oldalamon olvashattad, hogy egy nyarat végigrajzoltam a Balatonon.

Nagyon sokat emlegetem, gondolok arra az időszakra és nagyon vágytam rá, hogy egy napon valami különleges módon művelhessem ezt a fajta firkálást, mert tényleg nagyon imádok embereket rajzolni.

Hogyan jött az ötlet?

A barátaink az esküvő napján tartották a kreatív fotózást, ami egy órányira volt a lagzi helyszínétől, ráadásul el is húzódott…ennek eredményeként ők eltűntek, mi pedig ott maradtunk.

Félreértés ne essék, remek lakodalom volt. Hatalmasat mulattunk, csupán volt egy hosszabb része a napnak, amit másképpen is eltölthettünk* volna. De különben nem minden násznép igényli a koordinációt, vagy a szórakoztatást. Ezt nektek kell tudni.

*ez annyit jelent, hogy a déli nap melege és a csuda pálinkák, hát hogy is írjam…garantálhatták volna az instant napszúrást…ezért volt időm mindent kitalálni…:)

De amennyiben lehetőségetek van esküvőszervezőt és/vagy ceremóniamestert fogadni, mindenképp érdemes keresni egyet…vagy kettőt 🙂

csupán 3 szék és némi fény

Mi az az esküvőn rajzolás?

Biztosan láttál már a balatoni kikötők valamelyikénél vagy Barcelona terein karikatúrázó/rajzoló művészeket. Ez is pont így néz ki, csak a végén nem leszel ‘nagyorrú’ és veled szemben sem egy pacák ül majd:)

Ez nem karikatúra, hanem meseportré

A karikatúrával ellentétben – amelynek célja, hogy kidomborítson vélt vagy valós ‘hibákat’ – én inkább meseportrékat készítek. A hibáinkkal mindannyian tisztában vagyunk, illetve nem kell hozzá különösebb szakértelem, hogy ezeket valaki észrevegye.

Sokkal nagyobb kihívásnak találom, hogy csupán perceim vannak meglátni és kihozni belőled azt a valakit, akit csak én láthatok. A végeredmény pedig olyan, mintha épp most léptél volna ki egy rajzfilmből.

Köszönőajándék

Számtalan variáció létezik köszönőajándékra, vannak jópofa és kevésbé esztétikus ötletek is, ráadásul nem mindenki szereti ezeket később az otthonában, de ha már mindenképp ragaszkodsz hozzá, miért ne lehetne valami olyasmi, ami igazán ámulatba ejtheti a vendégeiteket és szívesen nézegetik majd?

A helyszínen készült gyorsrajzok remek kikapcsolódást jelentenek a násznépnek és nem utolsó sorban örök emléket rólatok, és az esküvőtök napjáról.

Az apróbb létszámú lakodalmak esetében az esküvőnrajzolás simán kiválthatja a köszönőajándékot.

Mennyi idő alatt készül el? Mi történik?

Sokan megijednek a portré kifejezés hallatán, hogy ez biztosan valami hosszú ideig tartó üldögélést jelenthet, és mindezt mozdulatlanul…egy lagziban. De szó sincs ilyesmiről.

Amíg rajzolok, a vendégeiteknek nem szükséges szobor módjára ülniük. Élvezhetik a zenét, beszélgethetnek egymással, de akár velem is, ha szeretnének.

Egy karakter elkészítése 6-10 percet vesz igénybe.

Mivel általában egyszerre ketten kerülnek egy képre ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy 15-20 percenként váltják egymást a vendégek (természetesen fel vagyok készülve szóló potrékra és 4-5 fős gyerekes családokra is:)

Sajnálatos(?) módon nem tudom felvenni a versenyt a különböző kütyükkel (mint például selfieboxok), vannak korlátaim. Könnyen lehet – és általában így is van -, hogy nem fogok tudni mindenkiről képet készíteni.

Próbálj úgy tekinteni erre a helyszínen rajzolásra, mint egy felejthetetlen élményre és lehetőségre a vendégeitek számára.

A rajzolásban az a jó, hogy nem csupán annak izgalmas, akiről a kép készül, hanem az is remekül szórakozik, aki csak nézi, miként készül el egy meseportré „pillanatok alatt”.

 

SZÜKSÉGED VAN MÉG VALAMIRE?

Csupán 3 székre és némi fényre 🙂

(a fényt én viszem, amely egy hordozható külső akksiról működik. Jó mi? 🙂

MIRE? MEKKORÁBAN? MIVEL?

  • Kraft papírra rajzolok
  • Meghatározott méretekben: A5 és A6
  • Grafitot és fekete-fehér filceket használok
  • Borítékban adom át a gyorsrajzokat 🙂

Zsuzsi & Tomi esküvője a Hármashatár-hegyen

Ha valami nem úgy történik, ahogy eltervezted, akkor majd megtörténik úgy, ahogy nem is gondolnád... Zsuzsit és Tomit egy helyszínbejárás során ismertem meg, ahol én is jelen voltam, mint "kiállító"...

Bia & Balázs mesébe illő esküvője

Hiszem, hogy akkor igazán jó, amit csinálunk, amikor mások ajánlanak minket, ez pedig különösen igaz, ha esküvőről van szó... 🙂 Biust egy tavalyi menyasszonyomnak, Laurának köszönhetem. Egy kis...

Kata és Gábor sümegi esküvője

Mindenki otthonosabban és magabiztosabban mozog olyan közegben, amelyet ismer. De mi van olyankor, amikor nincs támpont. Ilyenkor szerencsés módon mindig van valaki, aki segít és bízik benned. Hála...

Anna & Viktor esküvői vendégkönyve

Óriási elismerésnek élem meg, amikor ugyanarra a dátumra több megkeresés is érkezik. Ám pillanatok alatt fordul át a dolog valami fura szomorúságba, mert tudom, hogy nem lehetek ott mindegyiken és...

Noémi & Laci balatoni esküvője

Nincs is annál különlegesebb alkalom egy kis rajzolásra, mint mikor a barátaid esküsznek örök hűséget egymásnak. Ezen a forró nyári hétvégén egy igazán különleges élményben volt részünk. Nagyon...