Kata és Gábor sümegi esküvője

Kata és Gábor sümegi esküvője

Mindenki otthonosabban és magabiztosabban mozog olyan közegben, amelyet ismer.

De mi van olyankor, amikor nincs támpont. Ilyenkor szerencsés módon mindig van valaki, aki segít és bízik benned. Hála Emesének mindig tudom, hogy jó emberekkel találkozom majd és nincs mitől tartanom.

Már említettem Anna & Viktor esküvője kapcsán, hogy ugyanarra a dátumra két pár is jelentkezett.

Nos 🙂 ők a másik páros: Kata és Gábor. Az ő esküvőjük összefoglalóját olvashatjátok.

A párok jellemzően vagy az egyik, vagy a másik szolgáltatásomat veszik igénybe. Van akinek csak grafikára van szüksége: nászajándékhoz, köszönőajándékhoz vagy a vendégkönyvhöz, míg mások ‘csak’ az esküvőn rajzolást kérik. Ők viszont úgy gondolták, érdemes lenne valami egyedi módon ötvözni a kettőt: így tettünk ebből is egy kicsit, meg abból is.

Elkészítehettem számukra a köszönőajándékhoz szükséges grafikát, és részt is vehettem a mesés lakodalmukon.

#köszönőajándék #hűtőmágnes

Katával az esküvő napjáig nem találkoztam, csupán e-maileken és telefonon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Összecsiszolódásképp azt kérték, hogy készítsek kettejükről egy meseportrét, hogy hűtőmágnes formájában átadhassák vendégeinek a nagy napon.

Az esküvőt szervezte MSE Weddings

A csodás pillantok megörökítése Csaba és Bea munkáját dícsérik MOLNAR STUDIO,

Hogy minden flottul menjen Szabó Zoltán CM volt a felelős,

A finomságokat ARTIS Csokoládéműhelynek köszönhettük

A hangulatért, zenéért a MAGICAL EVENTS kezeskedett,

Az esküvő helyszíne a TERAZZA bistro-bar volt,

A hűtőmágneseket a RITTER NYOMDA készített el.

Akkor még nem tudtam, de épp akkor fejeztem be egy kisállatos családi portrét és odaírtam a Katának küldött e-mail végére, hogy „amennyiben vagy kiskedvencetek – és szeretnétek – szívesen megrajzolom őket is”. A ‘kiskedvenc’ alatt ők két malamutot értettek… 🙂 Ginnyt és Artúrt.

A tervezés során figyelembe kellett vennem, olyan fontos szempontokat is, mint a hűtőmágnes mérete (90×60 mm) és hogy elég részletgazdag témáról van szó.

#a nagy nap #esküvőnrajzolás

 

Mikor megérkeztem a helyszínre, akkor szembesültem vele, hogy nekem itt még bizony másznom kell… ám amikor felértem a hegy tetejére, megpillantottam Katát, akit épp a tesója, Dóri csinosítgatott. Annyira gyönyörű volt. Ahogyan a peremen állt, a szikrázó napsütésben, abban a hatalmas fehér szoknyában…

Ismét megbizonyosodhattam afelől, hogy mennyire más emberek vagyunk a hétköznapokban, a fényképek alapján, és mennyire sziporkázóak például az esküvő napján 🙂

Ha tehetném, ma már másképp rajzolnám le őket. Egyszerűen kell, hogy találkozzunk a másikkal ahhoz, hogy utána egy képre pillantva is ‘ugyanúgy’ magunk előtt lássuk azt a valakit.

Ezért szeretem jobban a helyszínen firkálást:) Mert ha csupán csak 10 percig beszélgetünk egymással, az pont elég, hogy jobban megismerjelek, megnézhesselek és valóban téged rajzolhassalak meg.

Azért nem árt a gyakorlás;) küldj bártan képeket és legjobb tudásom szerint igyekezlek mesehőssé formálni 🙂

kata es gabor eskuvoi meseportre eskuvonrajzolo szollosi anna - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ
Anna & Viktor esküvői vendégkönyve

Anna & Viktor esküvői vendégkönyve

Óriási elismerésnek élem meg, amikor ugyanarra a dátumra több megkeresés is érkezik.

Ám pillanatok alatt fordul át a dolog valami fura szomorúságba, mert tudom, hogy nem lehetek ott mindegyiken és választanom kell.

Sajnos így történt ez most is. De még nem döntöttem el, hogy érdemes-e szomorkodnom miatta vagy sem… 🙂

Eredetileg azért kerestek meg, hogy rajzoljak a násznépnek a nagy napon, azonban egy másik pár gyorsabb volt náluk (erről a lakodalomról ITT olvashattok részletesebben) így az ő esküvőjükhöz nem lehettem ott. Vagy talán mégis?

Van egy szenzációs esküvőszervező, aki olyan kifinomult érzékenységgel tervezi és valósítja meg a párok leghőbb vágyait, hogy az már művészet. Mindenben a párhoz leginkább illő megoldást keresi és nem nyugszik, míg nem a legmagasabb minőségben nyújta azt.

Imádom, róla még később mindenféleképpen írok majd, mert megérdemli.

Emese – ő az esküvőszervező – kapcsolt össze Annával és Viktorral.

ANNAVIKTOR vendegkonyv eskuvonrajzolo szollosi anna 3 - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ

Különleges vendégkönyvet álmodtak meg: ehhez készítettem nekik egy digitális meseportrét, amelyből vászonképet csináltattak, így a vendégeik erre írhatták fel a nevüket és a jó kívánságaikat. Anna szerette volna ha a rajzon az esküvői ruhájukban örökíteném meg őket, így elküldte a ruhapróba során készített képeket, én pedig elkezdtem a firkálást. Néhány apróság kellett még a képre: a csokor, egy fátyol és némi fény és már készen is volt.

Ugyan már, dehogy csak ‘ennyi’:D

Annáék kaptak két tervet mielőtt nekiugrottam volna a kép kidolgozásának, hogy kiválaszthassák a rájuk legjellemzőbbet.

Ezek a skiccek (vázlatok) rendszerint egyáltalán nem tükrözik a végeredményt, csupán ahhoz adnak némi segítséget, hogy könnyebben el tudd képzelni mi hova és mekkorába kerül majd. íme a két terv:

Te ez alapján a kép alapján mit gondolnál?

Vajon el tudnád képzelni, milyen lesz végül a meseportré?

Nem egyszerű a másik fejével gondolkodni, belelátni a gondolataiba, vagy átérezni az elképzeléseit, de kellő nyitottsággal csodálatos dolgok születhetnek. Hatalmas szerencse, hogy Anna és Viktor bíztak bennem és ezek után is úgy gondolták, hogy érdemes kivárni míg elkészülök.

Természetesen minden ellenőrző körben igyekeztem elrejteni Anna menyasszonyi ruháját, hogy Viktorral együtt is megnézhesse a különböző fázisokat, és változtathasson rajta ő is amennyiben szükséges (elvégre ő is rajta van a képen:) Hálás vagyok, amiért ekkora szabadságot kaptam tőlük a kép megalkotásához, és végül csak néhány apróságon kellett változtatnom, hogy tökéletes legyen. Úgy vélem olyan grafikát kaptak kézhez, amelyet elképzeltek, és örömmel tesznek ki majd közös otthonukba.

Esküvőszervezőjük Józsa-Dézsi Emese | MSE Weddings 

Helyszín a varázslatosan szép PiciSzívem (Badacsonyörs)

Mesés fotók Simon Kornél | CLICKBYSIMON

A felvételeket az esküvőről Farkass Ábel készítette| art_of_abel

Ezt a csodás képet az átadás pillanatáról pedig Simon Kornél készítette | CLICKBYSIMON.
Hálásan köszönöm!

Képet készített CLICKBYSIMON
Anna & Viktor esküvői kreatív vendégkönyve használat közben
Noémi & Laci balatoni esküvője

Noémi & Laci balatoni esküvője

Nincs is annál különlegesebb alkalom egy kis rajzolásra, mint mikor a barátaid esküsznek örök hűséget egymásnak.

Ezen a forró nyári hétvégén egy igazán különleges élményben volt részünk. Nagyon boldog vagyok, hogy én is hozzátehettem valamicskét, ehhez a csodálatos naphoz…de vajon lehetséges egyszerre vendégként részt venni és szolgáltatóként helytállni egy lakodalomban? Illetve érdemes kockáztatnunk?

Kezdjük az elején…

Lacit évekkel ezelőtt ismertem meg – egy helyen dolgoztunk egy rövid ideig – és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ma már nem csupán munkahelyi ismeretség a miénk. Ő az, akire bármikor számíthatok, legyen szó akármiről:) A legkülönfélébb emlékeket és sztorikat őrzöm vele kapcsolatban, de mind közül az egyik legkedvesebb az az, amikor fagyival várt az akarattyai vonatállomáson. Mert hogy nekünk ez az egyik közös ‘programunk’… a fagyizás 😀

Emlékszem mikor először mesélt Noémiről. Már az elejétől kezdve éreztem rajta, hogy ő maga is alig hiszi el, hogy valaki csak így, egyszerűen betoppanhat az életébe és ennyire csodálatossá tudja tenni azt. Aztán bemutatta és nem volt semmi kétségem felőle: Noémit egyszerűen csak imádni lehet. Elképesztő mi mindent megtesznek egymásért 😀 tényleg szenzációsak együtt 🙂 árad belőlük a boldogság.
Noémi még egy dalt is megtanult zongorán! Pedig nem is tud játszani:D Hihetetlenek együtt.

Így amikor megtörtént a lánykérés, mi már nagyon izgultunk és alig vártuk, hogy együtt ünnepelhessünk velük:) Arra gondoltam, mi lenne, ha az esküvőn rajzolást kapnák nászajándékba 🙂

Az esküvő helyszínéül a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjét és báltermét választották,

Az egyházi szertartásra a Tihanyi Bencés Apátságban került sor.

A két helyszín közötti távra pedig szereztek egy igazi Mustang 5.0 V8-as csodaparipát 😀 (ha neked is kedved támad valami igazán emlékezetes járművel vonulgatni: Cartecum Kft – Autoalegjobbaron.hu | Meglepkék)

Az est hangulatáért Szalmás Gábor és csapata a SMASH Event felelt.

A fotók Kárpáti Gábor munkáját dícsérik Lakeside Wedding Photography.

A videót pedig(hamarosan) Pataki BélaPatakifilms örökítette meg.

lakeside wedding photography karpati gabor eskuvonrajzolo szollosi anna www eskuvonrajzolo hu small - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ

Mind hallhattunk már különféle horror sztorikat azzal kapcsolatban, hogy mennyi kockázattal járhat a baráti körünkből felkérni valakit a különböző feladatok ellátásra az esküvő idejére. Ilyen például a barátból lett műsorvezető esete vagy, az unokatesó fotós ambícióinak támogatása… 🙂 sokszor könyebb és nem utolsó sorban költséghatékonyabb megoldásnak tűnhet, azonban nem lehetünk biztosak afelől, hogy valóban szívesen vesszük majd elő az évfordulón ezeket a remek képeket. 😀

A titok szerintem abban rejlik, hogy már az elején leszögezzük, mi az, amiből nem engedünk, és mi az ami nem baj, ha nem úgy sikerül. Véleményem szerint két olyan dolog van egy esküvő kapcsán, amiből nem érdemes engedni: az egyik a fotós és/vagy videós, a másik a catering (az egyik nektek fontos, a másik a vendégeiteknek…)

Jelen esetben azon baráti szolgáltatók táborát erősítettem, akik „lesz, ami lesz” alapon vettek részt az eseményen remélhetőleg mindenki legnagyobb örömére.

Minden násznép más és más, ezért mindig nagyon izgulok, hogy vajon hogyan fogadják majd az én ki műsoromat a vendégek 🙂

Mi lesz, ha nem ül be senki? Ha karikatúrát várnak? Ha a végén nem tetszik majd nekik, amit látnak?

De ilyenkor rendszerint kipakolok, veszek egy hatalmas levegőt, a többi már jön magától:)

Az első velem szemben helyet foglaló páros rögtön a menyasszony tesói voltak. Mindig nagyon hálás vagyok az elsőknek, mert elkezdeni a legnehezebb. Ilyenkor még sokszor bátortalanok a vonalaim, de hála ennek a két csodának Biának és Iminek hamar levetkőztem a szégyellősségemet és már kezdődhetett is a móka.

Vannak akiknek egyáltalán nem okoz gondot elengedniük magukat, mikor velem szemben ülnek, míg mások számára kell egy kis idő, hogy megszokják hogy a tekintetem ide oda ugrál az arcukon. Ezt jellemzően valamilyen oda nem illő kérdéssel próbálom meg oldani:D van akinél működik és van, aki jobb szereti csendben végigülni amíg elkészül a rajz. Rájuk bízom, nem erőltetek semmit.

Rajzoltam cápakutatót, smink és stílustanácsadót, ikreket (őket láthatod oldalt a slide-ban:) és szép hölgyeket… és rengeteg érdekes beszélgetéssel lettem gazdagabb.

Kedves Noncsi és Laci! Legyetek örökké boldogok

Ha te is valami hasonló élményt keresel a násznéped számára az esküvő napján, keress bizalommal. Beszélgessünk🙂

lakeside wedding photography karpati gabor mustang berles eskuvore CARTECUM www autoalegjobbaron HU - Meseportré esküvőre | Esküvői program | #ESKÜVŐNRAJZOLÓ